Συνάντηση εργασίας για τη σύνδεση του Λιμένα Ελευσίνας με το σιδηροδρομικό δίκτυο

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 11:36
UPD:11:39

Η πρώτη συνάντηση εργασίας για τη διερεύνηση των εναλλακτικών λύσεων σχετικά με την σύνδεση του Λιμένα Ελευσίνας με το τρένο, στο πλαίσιο της ανάταξης του σιδηροδρομικού δικτύου, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) ΑΕ, Απόστολου Καμαρινάκη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) ΑΕ, Σπύρου Πατέρα, καθώς και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Αθανάσιου Κοτταρά.

Κατά την συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΕ ΑΕ, ο κ. Καμαρινάκης αναφέρθηκε στη σημασία της σύνδεσης των λιμενικών υποδομών της Ελευσίνας με τον σιδηρόδρομο για την ανάπτυξη των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών και τόνισε τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του λιμένα, ως φυσικό επίνειο του Θριάσιου Πεδίου, για την προώθηση των logistics και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης της αγοράς στη μεταφορά χύδην φορτίων, τη γειτνίασή του με το κεντρικό οδικό δίκτυο και τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, που μελλοντικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς, καθώς και τη λειτουργία πολλών βιομηχανικών μονάδων κατά μήκος της εκτεταμένης Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, αρμοδιότητας ΟΛΕ ΑΕ.

Ο κ. Πατέρας μίλησε για τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς που προωθεί ο ΟΣΕ σχετικά με την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, καθώς και τη σημασία που έχει για τον σιδηρόδρομο και τις εμπορευματικές μεταφορές η διασύνδεσή του με τα μεγάλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας.

Στη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, συμμετείχαν, επίσης, ο διευθυντής ΟΣΕ, αρμόδιος για έργα ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μουρουδέλης, ο υπεύθυνος Λιμενικών Υποδομών Ελευσίνας, Κωνσταντίνος Χρήστου και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΛΕ ΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα