ΟΑΕΔ: Από αύριο η καταβολή έκτακτου βοηθήματος στους πυροπαθείς ανέργους

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2007 17:46

Στην άμεση καταβολή του έκτακτου βοηθήματος στους εγγεγραμμένους ανέργους που διαμένουν μόνιμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, προχωρά από αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Η ύψους 1.101,75 ευρώ (ισόποση προς τρία μηνιαία επιδόματα ανεργίας) έκτακτη οικονομική ενίσχυση, θα καταβάλλεται από τις Υπηρεσίες του Οργανισμού, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται οι πυρόπληκτες περιοχές.

Για την είσπραξη του έκτακτου βοηθήματος, οι δικαιούχοι θα πρέπει να εμφανιστούν αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίες για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, ενώ θα στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό.

Η καταβολή του βοηθήματος στους δικαιούχους θα γίνεται με διασταύρωση των στοιχείων τους με τα στοιχεία του Μητρώου Εγγεγραμμένων Ανέργων, χωρίς την υποβολή άλλων δικαιολογητικών.

Η δαπάνη για τη χρηματοδότηση του μέτρου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών των πυροπαθών που αφορά περισσότερα από 9.830 ανέργους, εκτιμάται ότι θα πλησιάσει τα 11 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα