Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκφοβισμό» μετά το deadline Τραμπ για την πώληση της Tik Tok

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 13:03
UPD:13:08
REUTERS/ALY SONG

Για «εκφοβισμό» κατηγορεί τις ΗΠΑ η Κίνα, μετά την δήλωση του Ντόναλτ Τραμπ ότι προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του στις ΗΠΑ το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο TikTok, θα πρέπει να έχει πουληθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το TikTok, ιδιοκτησία της κινεζικής ByteDance, θα κλείσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, «εκτός αν η Microsoft ή κάποια άλλη επιχείρηση μπορέσει να το αγοράσει και να επιτύχει μια συμφωνία», ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος για την εφαρμογή που έχει περίπου ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, κυρίως εφήβους.

«Αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και τις αρχές του ανοίγματος, της διαφάνειας και της μη διακριτικής μεταχείρισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου. «Είναι σκέτος εκφοβισμός. Η Κίνα είναι σταθερά αντίθετη».

Σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων πολιτικών και εμπορικών εντάσεων με την Κίνα, η Ουάσινγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες την πλατφόρμα ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών για σκοπούς επιτήρησης.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα