Πετρέλαιο: Σε πτώση οι τμές, καθώς αναμένεται αύξηση της προσφοράς

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 08:30
UPD:08:31
REUTERS/Essam Al Sudani

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, ενόψει της Συνόδου του OPEC+ (OPEC, Ρωσία και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου). Και τούτο γιατί αυτή τη φορά ενδεχομένως να ανακοινωθούν σχέδια για σταδιακή απόσυρση των περικοπών, που έχουν συμφωνηθεί στην προσφορά.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ υποχωρούν 0,7% στα 42,92 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού καταγράφουν πτώση 0,8% στα 40,22 δολάρια. Και τα δύο συμβόλαια είχαν δει την τιμή τους να ενισχύεται περισσότερο από 2% την Παρασκευή. 

Η προοπτική να περιοριστούν οι περικοπές και να αυξηθούν πάλι τα επίπεδα της προσφοράς τρομάζει σε μία περίοδο κατά την οποία η ζήτηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση λόγω της πανδημίας και της βαθύτατης ύφεσης, που αυτή έχει πυροδοτήσει. Μάλιστα έρχεται σε μία περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων σε ΗΠΑ, Αυστραλία και αρκετές ακόμη χώρες του πλανήτη, η οποία καθιστά ορατό τον κίνδυνο νέων lockdown. 

Μένει να φανεί εάν τα νέα ζοφερά δεδομένα για την εξάπλωση της πανδημίας θα αναγκάσουν τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα