Στις εγκαταστάσεις της Natech οι Ν. Παπαθανάσης, Γ. Αμυράς

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:12
UPD:16:15

Θέματα εξαγωγής των τεχνολογικών λύσεων της Natech, το βήμα δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων στην καρδιά της fintech κοινότητας στο Βερολίνο, καθώς και οι κοινές μελλοντικές δράσεις για την προώθηση της ελληνικής καινοτομίας και εξωστρέφειας στην Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Nίκου Παπαθανάση και του βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά στους χώρους της Natech Financial Software.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, αναφέρθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις δημιουργίας hub καινοτομίας στην περιφέρεια ενώ τονίστηκαν και τα προβλήματα υποδομών των τεχνολογικών επιχειρήσεων.

Ειδική μνεία έγινε στην έλλειψη γρήγορου Internet στην περιοχή εκτός του στενού κέντρου της πόλης, θέμα που τόσο ο υφυπουργός όσο και ο κ. Αμυράς δεσμεύτηκαν να μελετήσουν και να εργαστούν για την ταχύτερη επίλυσή του.

Tέλος, στη Natech προτάθηκε να συμμετάσχει τον Φεβρουάριο στην επιχειρηματική αποστολή του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων συνοδεύοντας τον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό στο Κουβέιτ, για την προώθηση των τραπεζικών της λύσεων.

Ο οικονομικός διευθυντής της Natech Δημήτρης Ναυρόζογλου, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι παράλληλα με την επιχειρηματική ανάπτυξη, τα Ιωάννινα αποτελούν και θα αποτελέσουν και στο μέλλον ισχυρό κέντρο τεχνολογίας».

«Τόσο οι τοπικές επιχειρήσεις τεχνολογίας επιχείρησαν να μετασχηματίσουν την περιοχή και να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για την αξία της τεχνολογίας, όσο και οι νέες εταιρείες που συστήνονται σήμερα, συμβάλλουμε συνεργατικά στην ανάπτυξη του τόπου, στη μείωση του brain drain και στην επαναπροσέλκυση ειδικών επιστημόνων στους τομείς της τεχνολογίας ώστε σταδιακά τα Ιωάννινα να αποτελέσουν πόλο καινοτομίας για την Ευρώπη. Η Natech άλλωστε αγωνίζεται συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση και εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει 10 νέες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα