Αγορές: Χαμόγελα στην Ευρώπη στο τέλος μίας δύσκολης εβδομάδας

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 10:54
UPD:11:44
EPA/FREDRIK VON ERICHSEN

Θετική είναι η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λίγο μετά την έναρξη των συνεδριάσεων, καθώς οι τελευταίες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση βοήθησαν να επανέλθει η ηρεμία στην αγορά ύστερα από μία ταραχώδη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 10:49 ώρα Ελλάδος, με τις τράπεζες, τις τεχνολογικές εταιρείες και τις εταιρείες λιανικής να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος και να εξασφαλίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη. 

Μία σημαντική εξαγορά δίνει ώθηση και στις ασφαλιστικές. Η Phoenig Group ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την βρετανική μονάδα της Swiss Re έναντι 3,2 δισ. στερλινών σε μετρητά και  μετοχές. Οι μετοχές της Swiss Re καταγράφουν άνοδο 2,8% και της Phoenix ενισχύονται 1,6%. 

Παρά τα σημερινά του κέρδη ο Stoxx 600 οδεύει να ολοκληρώσει την εβδομάδα με τις μεγαλύτερες απώλειες των δύο τελευταίων μηνών, εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών από το εμπορικό μέτωπο, αλλά και ζοφερών μακροοικνομικών δεδομένων για την Ευρωζώνη.

Μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι βεβαίως η Γερμανία, που βλέπει τη βιομηχανία της να υποφέρει ακόμη, παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν για ανάκαμψη το τελευταίο τρίμηνο του έτους. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται προς το παρόν σε αρνητικό έδαφος αν και με πτώση μόλις 0,12% στις 877,53 μονάδες.Οι τράπεζες υποχωρούν 0,25%. Η αξία των συναλλαγών είναι στα 2,3 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα