ΗΠΑ: Είκοσι οκτώ κινεζικοί οργανισμοί στη «μαύρη λίστα»

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 09:59
UPD:10:02
REUTERS/Damir Sagolj

Είκοσι οκτώ κινεζικούς οργανισμούς περιέλαβε στη «μαύρη λίστα» η Ουάσιγκτον για τη φερόμενη ανάμειξή τους στις διώξεις εις βάρος των Ουιγούρων, στην επαρχία Σινζιάνγκ.

Οι 28 οργανισμοί – κυβερνητικοί και τεχνολογικές εταιρείες – περιλαμβάνονται στη λεγόμενη Entity List, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από τις ΗΠΑ χωρίς την έγκριση της Ουάσιγκτον.

«Η αμερικανική κυβέρνηση και το υπουργείο Εμπορίου δεν μπορούν και δεν θα ανεχθούν τη βίαιη καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων στην Κίνα», τονίζει στην ανακοίνωση ο υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το Πεκίνο ότι διώκει τις μειονότητες της Κίνας, κυρίως τους μουσουλμάνους Ουιγούρους, πολλούς από τους οποίους φέρεται να τοποθετεί σε κέντρα κράτησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ θέτουν υπό εμπορική απαγόρευση κινεζικούς οργανισμούς. Τον Μάιο η κυβέρνηση Τραμπ πρόσθεσε τον κινεζικό γίγαντα των τηλεπικοινωνιών Huawei στη «μαύρη λίστα» για λόγους ασφαλείας των αμερικανικών δικτύων υπολογιστών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα