Χρ. Σταϊκούρας: Εργαζόμαστε με αμείωτη ένταση με στόχο νέες επενδύσεις

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 13:32
UPD:13:37
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για την ενίσχυση της συνεργασίας αναφορικά με τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν την Ελλάδα συζήτησαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Άντριου ΜακΝτάουελ σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι οι επενδύσεις συνιστούν, για την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, βασικό πυλώνα, προκειμένου να επιτευχθεί υψηλός και διατηρήσιμος ρυθμός ανάπτυξης, να δημιουργηθούν νέες, καλές θέσεις εργασίας και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.                                   

«Διαχρονικά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει διαδραματίσει ουσιαστικό και εποικοδομητικό ρόλο για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας ότι τα επενδυτικά αυτά σχέδια αφορούν μεταξύ άλλων, στους τομείς της νεανικής απασχόλησης, της επαγγελματικής ενδυνάμωσης των γυναικών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των υποδομών και της καινοτομίας.               

«Ο ρόλος του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, ως ενός εκ των Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, είναι καθοριστικός για την επίτευξη συμφωνιών με την ΕΤΕπ. Η υπογραφή δε εκ μέρους του, όλων των δανειακών συμβάσεων με την ΕΤΕπ απορρέουν εκ της ιδιότητάς του ως βασικού εκπροσώπου του ελληνικού Δημοσίου κατά την ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων καθώς και λόγω της ex officio συμμετοχής του στο Συμβούλιο Διοικητών της ΕΤΕπ» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβεβαίωσε τέλος πως το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε συνεργασία τόσο με την ΕΤΕπ όσο και με άλλα υπουργεία και «εργάζεται με αμείωτη ένταση, με στόχο νέες επενδύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της χώρας από τη μεγαλύτερη διεθνή δημόσια τράπεζα του κόσμου».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα