Κ. Χατζηδάκης: Οφειλέτες της ΔΕΗ παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 14:03
UPD:14:23
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Καταναλωτές με χρέη προς τη ΔΕΗ τηλεφωνούν στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες, προκειμένου να αποφύγουν τη διακοπή ρεύματος ή να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση του χρέους. Ωστόσο, οι απόπειρες παραπλάνησης εντοπίζονται από τον έλεγχο που γίνεται στη συνέχεια από τη ΔΕΗ.

Τη σχετική αναφορά έκανε σήμερα ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Οpen», σημειώνοντας ότι «τα μισά λεφτά τα οποία μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, οφείλονται από 60.000 συμπατριώτες μας και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναξιοπαθούντες», καθώς σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν πολύ μεγάλη επιφάνεια, με εξοχικά, με βίλες και πισίνες.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι προφανώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα, για τους οποίους αφενός υπάρχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο, αφετέρου, όπου γίνονται λάθη, θα διορθώνονται. Σημείωσε δε ότι το επόμενο διάστημα η ΔΕΗ θα παρουσιάσει συνολικά την πολιτική της για την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων οφειλών, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και η ιστοσελίδα της επιχείρησης, προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση και να ρυθμίζονται τα ζητήματα αυτά με απλούστερο και πιο σύγχρονο τρόπο.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε αφήσει τη ΔΕΗ στο μη περαιτέρω». Δήλωσε, ωστόσο, πεπεισμένος ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την προσεχή έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young, που αναμένεται στις 24 Σεπτεμβρίου. Επανέλαβε, εξάλλου, ότι «πολιτικά, το θέμα της ΔΕΗ είναι ανοιχτό, και στη Βουλή, και στον λαό. Και όσον αφορά στη Δικαιοσύνη, προφανώς όσα ζητήματα προκύπτουν, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκαλυφθούν» ξεκαθάρισε.

Τέλος, για το θέμα του Κτηματολογίου ανέφερε πως, όπου είναι αναγκαίο, θα δοθούν παρατάσεις και δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός, «αλλά από ένα σημείο και μετά πρέπει να τελειώνει το Κτηματολόγιο, να μπει τάξη, για να προχωρήσει η αγορά των ακινήτων, να υπάρχει βεβαιότητα, να γίνουν καινούριες δουλειές».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα