Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

Στο 2,1% το αρχικό επιτόκιο
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 11:32
UPD:12:21
REUTERS/ANTONIO BRONIC

Άνοιξε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί το βιβλίο προσφορών για το επταετές ομόλογο, λήξης 23 Ιουλίου 2026, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,1%.

Με τη νέα έκδοση αναμένεται να αντληθούν περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Έτσι, από τις αρχές του χρόνου, ο ετήσιος δανεισμός θα έχει φτάσει στα 7,5 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας τον ετήσιο στόχο των 7 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ανάδοχοι της έκδοσης για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου έχουν αναλάβει οι οίκοι Barclays, Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale.

Η έκδοση του επταετούς ομολόγου είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά τις εκλογές και η τρίτη κατά σειρά από την αρχή του έτους. Ο χρόνος της απόφασης δεν εξέπληξε τις αγορές καθώς ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είχε έτοιμη την έκδοση πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Τότε αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η έκδοση εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ακολούθησε η προκήρυξη των εθνικών εκλογών και επελέγη η όποια κίνηση να μετατεθεί για την περίοδο μετά τις εκλογές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα