Οι τρεις όροι των Ευρωπαίων για ανάψουν πράσινο φως στα 737Max της Boeing

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 09:11
UPD:16:16
REUTERS/David Ryder

H αρμόδια για την ασφάλεια των πτήσεων ευρωπαϊκή αρχή (EASA) έχει θέσει αυστηρότατες προϋποθέσεις προκειμένου να επιτρέψει στα 737 Max της Boeing να επστρέψουν στους αιθέρες, σε μία ένδειξη του ρήγματος στη στάση των ρυθμιστικών αρχών μετά τις δύο αεροπορικές τραγωδίες. 

Η ΕΑSA απαιτεί  σχεδιαστικές αλλαγές τις οποίες και θέλει να ελέγξει και να εγκρίνει η ίδια, πριν ανάψει το πράσινο φως για πτήσεις. Παράλληλα ζητεί πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο και ζητεί να διασφαλιστεί ότι τα πληρώματα των Max θα είναι «επαρκώς εκπαιδευμένα». Με τους τρεις όρους εντείνει την πιέση στην αμερικανική υπηερσία αεροπορίας (FAA) ενόψει της συνάντησης εκπροσώπων των ρυθμιστικών αρχών αύριο, Πέμπτη, στο Τέξας. Στη συνάντηση θα εξεταστεί το αίτημα της Boeing να δοθεί τέλος στην καθήλωση των αεροσκαφών της. 

Η ΕASA τονίζει δε ότι θα συνεχίζει να αναλύει τις όποιες νέες πληροφορίες για τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα στην Αιθιοπία και την Ινδονησία. Έχει ενημερώσει για τους όρους της τόσο την Boeing όσο και την FAA.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ποτέ στο παρελθόν ζητήσει η ευρωπαϊκή αρχή να διεξάγει τον δικό της έλεγχο ασφαλείας σε ξένα αεροσκάφη, γεγονός που αποκαλύπτει ότι οι διαβεβαιώσεις της FAA δεν της αρκούν.

Πηγή: Financial Times

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα