ΔΝΤ: Η Ελλάδα ενημέρωσε ότι θα αποπληρώσει πρόωρα το 40% των δανείων

Σύμφωνο το Ταμείο, θεωρεί πως πρόκειται για «λογική» κίνηση
Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 17:41
UPD:17:48
REUTERS/Yuri Gripas

Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει λάβει επίσημο αίτημα πρόωρης αποπληρωμής μέρους των δανείων από την Ελλάδα και ότι το ίδιο συμφωνεί, με τον εκπρόσωπό του, Τζέρι Ράις, να σχολιάζει πως αυτό «έχει νόημα». 

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κ. Ράις και ερωτηθείς σχετικά με την πρόωρη αποπληρωμή του Ταμείου, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε ότι σχεδιάζει να αποπληρώσει πρόωρα το 40% των υφισταμένων δανείων του οργανισμού (3,7 δισ. ευρώ περίπου). 

Αυτό όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδικασιών διαχείρισης  της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Πρόσθεσε επίσης ότι προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει την έγκριση των Ευρωπαίων εταίρων της. 

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο ESM άναψε το πράσινο φως στην πρόωρη αποπληρωμή, ενώ και το EuroWoriking Group είπε το «ναι». Απομένει πια και η τυπική έγκριση από τα κράτη- μέλη.

Το πράσινο φως των Ευρωπαίων σύμφωνα με τον οίκο Moody's είναι θετική εξέλιξη για το αξιόχρεο της χώρας. Όπως επισημαίνει σε σημερινό σημείωμά του ο οίκος, με την κίνηση αυτή βελτιώνεται περαιτέρω το προφίλ του ελληνικού χρέους. 

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα