Γερμανικές επιχειρήσεις: H αναβολή του Brexit επιτείνει την αβεβαιότητα

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 06:46
UPD:08:41
REUTERS/HENRY NICHOLLS

Η απόφαση των Βρετανών βουλευτών να ζητήσουν να καθυστερήσει η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιτείνει την αβεβαιότητα ως προς το χρονοδιάγραμμα, ενώ ήδη η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, όπως σχολίασε κορυφαίο στέλεχος του γερμανικού συνδέσμου βιομηχανιών και εμπορικών επιχειρήσεων DIHK.

 «Οι εταιρείες δεν έχουν ιδέα πλέον για ποιο πράγμα πρέπει να προετοιμάζονται», επισήμανε ο Μάρτιν Βάνσλεμπεν, εκτελεστικός διευθυντής του DIHK, στις δηλώσεις του που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe.

«Πέρα από την αβεβαιότητα για το τι πρόκειται να συμβεί, τώρα υπάρχει αβεβαιότητα και για το πότε πρόκειται να συμβεί», εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Βάνσλεμπεν, το 70% των γερμανικών επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με τη Βρετανία αναμένει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης το 2019, ενώ μόλις η μία στις πέντε ανάμεσά τους χαρακτηρίζει καλή την πορεία της δραστηριότητάς της στη Βρετανία. 

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία χθες, Πέμπτη, υπέρ της πρότασης να ζητηθεί να καθυστερήσει το Βrexit κατά τρεις μήνες, εφόσον υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου. Σε διαφορετική περίπτωση η αναβολή θα είναι μεγάλη. 

Πηγή: Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα