Με σωρευτικές απώλειες 2% το «αντίο» της Wall Street στην εβδομάδα

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 23:14
UPD:23:23
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ισχυρές απώλειες εμφάνισαν σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, παρά την -ήπιας μεγέθους- ανάκαμψη στην αποψινή συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones αποχαιρέτισε την εβδομάδα με συνολικές απώλειες άνω του 2%, ενώ στο 1,8% διαμορφώθηκε η σωρευτική πτώση για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500.

Ο μεγαλύτερος «χαμένος» ήταν ο τεχνολογικός κλάδος, ο οποίος απώλεσε σε μόλις πέντε συνεδριάσεις το 2,6% της αξίας του. Η Apple, από την πλευρά της, ως η απόλυτα αρνητική «πρωταγωνίστρια» των τελευταίων ημερών, εμφάνισε απώλειες της τάξης του 5,6%.

Amazon και Netflix, επιπλέον, υποχώρησαν κατά 7,1% και κατά 6,3% αντίστοιχα, επηρεαζόμενες από το ευρύτερο κλίμα αστάθειας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης, ο Dow Jones κατάφερε να περιορίσει τις εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς εμφάνισε ημερήσια κέρδη κατά 0,49% και τερμάτισε στις 25.413 μονάδες.

Παρομοίως, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,22% και έκλεισε στις 2.736 μονάδες, ενώ αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος, διολισθαίνοντας κατά 0,15% στις 7.247 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε κατά κύριο λόγο, το Brexit, με τους αναλυτές να φοβούνται τον κίνδυνο μίας «άτακτης» εξόδου, μετά το μπαράζ παραιτήσεων στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, αλλά και τις επικείμενης πρότασης μομφής εναντίον του προσώπου της.

Οι βρετανικές ανησυχίες ωστόσο, αντισταθμίστηκαν από την αναπτέρωση των ελπίδων για την επίλυση της εμπορικής διένεξης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Άλλωστε, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής αισιόδοξος για την επίτευξη μίας συμφωνίας με το Πεκίνο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα