Τα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού στο... Λονδίνο

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 16:04
UPD:16:05
Δελτίο Τύπου /Yiannis Katsaris

Συνέντευξη της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο CNN και στον καταξιωμένο δημοσιογράφο Richard Quest.

Με νέο ιστορικό ρεκόρ που θα αγγίξει τα 33 εκατομμύρια τουρίστες και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα «κλείνει» το 2018  για τον ελληνικό τουρισμό. Οι φετινές επιδόσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία όπως επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της πορείας την τελευταία τετραετία, αλλά και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο. 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ελλάδας στα βρετανικά ΜΜΕ η υπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 33%, από τα 24 εκατομμύρια επισκέπτες το 2014 στα 33 εκατομμύρια το 2018. Επίσης, παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους και το αναπτυξιακό πλάνο για τη διατήρηση της δυναμικής αύξησης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ αυτών η δυναμική και στοχευμένη προβολή και προώθηση, η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης,  η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και η εφαρμογή της καινοτομίας στον τουρισμό.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα βρετανικά ΜΜΕ και τηλεοπτικά δίκτυα για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

«Πετύχαμε ένα πρωτόγνωρο τουριστικό «άλμα» την τετραετία 2015-2018. Οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2018 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με νέο ιστορικό ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που θα αγγίξει τα 33 εκατομμύριατουρίστες και 2 δισ.ευρώ επιπλέον έσοδα. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική με το νέο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα» τόνισε η κ Κουντουρά.

Οι ισχυρές επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ. Η κ. Κουντουρά παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων για την προβολή της Ελλάδας και του τουρισμού σε εξειδικευμένες τουριστικές εκπομπές δικτύων μεταξύ των οποίων το NationalGeographic, το CNBC και το SkyTV, καθώς και στο διεθνές πρόγραμμα του CNN. 

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ /YIANNIS KATSARIS

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και η Victoria Hislop στην συνέντευξη τύπου της Ελλάδας στην WTM του Λονδίνου.

Στην προβολή της χώρας συνέβαλε και η Βρετανίδα δημοφιλής συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία μοιράστηκε προσωπικές της εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα επί σειρά ετών. 

Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη φέτος παρουσία στην World Travel Market με το μεγαλύτερο από ποτέ περίπτερο, που φιλοξενεί 70 συνεκθέτες. Στο περίπτερο του ΕΟΤ διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για την προβολή των προορισμών του Ιονίου μέσω της μοναδικής γαστρονομικής τους παράδοσης. Ενώ, το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διακρίθηκε ως το καλύτερο περίπτερο για B2B συναντήσεις στην φετινή World Travel Market. 

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ /YIANNIS KATSARIS

Καθ’  όλη τη διάρκεια της έκθεσης η Ελλάδα προβάλλεται σε όλους τους χώρους εντός και εκτός του εκθεσιακού κέντρου, με ειδικές προωθητικές ενέργειες του ΕΟΤ. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα