Τι σημαίνει για την FORTHcrs η ένταξη στον ελβετικό όμιλο North Star

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 10:18
UPD:10:25
Facebook/ FORTHcrs

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την πώληση της FORTHcrs από την Forthnet στην Linxx Holding. Με το deal αυτό εντάσσεται η εταιρεία στον ελβετικών συμφερόντων όμιλο North Star, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας και του real estate, ενώ έχει αναπτύξει παράλληλα και ευρεία δράση σε προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας. 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η συμφωνία ανοίγει «νέες δυνατότητες και σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης στην ελληνική καθώς και τις διεθνείς αγορές» για την για την  FORTHcrs. 

Με την ένταξη της FORTHcrs στον Όμιλο North Star δημιουργείται ένας νέος τομέας δραστηριότητας για τον Όμιλο που αφορά στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για τον τουρισμό και τις μεταφορές. Παράλληλα, όπως αναφέρει η διοίκηση, η ένταξη αυτή θα προσφέρει στην FORTHcrs σημαντικές δυνατότητες κεφαλαιακής ενίσχυσης για περαιτέρω επενδύσεις και μεγαλύτερες δυνατότητες πρόσβασης σε διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται ότι η FORTHcrs αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πάροχους λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού και του πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως με πελάτες σε 14 χώρες.

Διαθέτει ένα διευρυμένο δίκτυο πωλήσεων 7.152 πρακτορείων σε όλο τον κόσμο και 81 ακτοπλοϊκών εταιρειών, ενώ διαχειρίζεται την έκδοση περισσότερων από  24 εκ. εισιτηρίων τον χρόνο.

Η εταιρεία εξειδικεύεται στα συστήματα διαχείρισης κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων ακτοπλοϊκών εταιρειών, από τα οποία και ξεκίνησε το 2000, φέρνοντας μία σειρά από καινοτομίες στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο (ενιαία διανομή, web/mobile sales, automatic fare quotation, συνδυασμός με τουριστικές υπηρεσίες QRcode, άυλο εισιτήριο, διαχείριση πιστωτικών ορίων κ.α.).

«Διατηρώντας μια σταθερή και συνεπή πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης των προϊόντων και υπηρεσιών της, η FORTHcrs διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της στους τομείς του τουρισμού, των σιδηροδρομικών και λεωφορειακών μεταφορών, της ψυχαγωγίας και του ελέγχου πρόσβασης λιμένων με λύσεις που επιτρέπουν τον συνδυασμό διαφορετικών υπηρεσιών και την αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Ο Γιώργος Παπασταματίου, διευθύνων Σύμβουλος της FORTHcrs  δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Η νέα αυτή εποχή που ξεκινά για την FORTHcrs αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να φέρουμε ακόμα πιο κοντά τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την εξέλιξη της σε έναν σημαντικό διεθνινο δυναμικό, ενώ στόχος είναι να ενισχυθεί όπου απαιτείται έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επέκτασή της στις διεθνείς αγορές. ή «παίκτη»  αξιοποιώντας τη μεγάλη τεχνογνωσία των ανθρώπων μας, την αρτιότητα τους, τις δυνατότητες των συστημάτων που έχουμε αναπτύξει και την πολύτιμη συνεργασία των σημαντικών πελατών μας».

naftemporiki.gr 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα