Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη γεωθερμία

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 13:39
UPD:13:42
EPA/Roberto Escobar

Προς ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση δόθηκε το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην Ελλάδα, με τίτλο «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας και άλλες διατάξεις».

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετική ανακοίνωσή του η γεωθερμία για μία μορφή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που αναπτύσσεται ταχύρυθμα στο εξωτερικό «πλην όμως το θεσμικό πλαίσιο (Ν. 3175/2003) δεν επέτρεπε αντίστοιχο ρυθμό και στην Ελλάδα».

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η θεσμική αναμόρφωση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, με έμφαση κυρίως στην ανάπτυξη πεδίων χαμηλής-μέσης ενθαλπίας αποσκοπώντας στην αξιοποίησης τους για άμεσες χρήσεις, οι οποίες έχουν ήπιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς μπορούν να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opengov.gr/minenv/?p=9454 .

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα