Κρυπτονομίσματα: Καλά κρατούν οι ICOs, αλλά 1 στις 5 ίσως να είναι απάτη

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 10:34
UPD:10:38
REUTERS/Dado Ruvic

Ο αριθμός των αρχικών εγγραφών νομισμάτων (ICOs) έχει εκτιναχθεί στα ύψη, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες καταφεύγουν στο νέο αμφιλεγόμενο επενδυτικό όχημα για να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές. Στις ICOs οι εταιρείες δημιουργούν ουσιαστικά ένα ψηφιακό νόμισμα και στη συνέχεια το πωλούν σε επενδυτές έναντι μετρητών ή συνηθέστερα άλλων κρυπτονομισμάτων και κυρίως bitcoin. 

Παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους συναλλαγές έχουν βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών ανά τον πλανήτη, μεγάλη έρευνα της Wall Street Journal για 1.450 αρχικές εγγραφές νομισμάτων, από τις οποίες αντλήθηκαν περίπου 1 δισ. δολάρια, κατέδειξε ότι στο 19% υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για απάτη. Η εφημερίδα κάνει λόγο μεταξύ άλλων για πλαστά έγγραφα επενδυτών, υποσχέσεις εγγυημένης απόδοσης και ψευδή στοιχεία για τα στελέχη, που ήταν υπεύθυνα για τις ICOs. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2018 αντλήθηκαν 6,6 δισ. δολάρια μέσω ICOs, με το ποσό να είναι αυξημένο κατά 65% σε σχέση με τα 3,9 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2017. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα