Καθησυχαστικός ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ για την πτώση στη Wall Street

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 20:05
UPD:20:06
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν για το ξεπούλημα στη Wall Street και τα διεθνή χρηματιστήρια, εκτιμώντας ότι η πρόσφατη αστάθεια δεν θα κλονίσει τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς.

«Δεν ανησυχώ υπερβολικά για τη ρευστότητα στην αγορά. Πιστεύω ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της είναι αρκετά ισχυρά» είπε ο Μνούτσιν μιλώντας σε βουλευτές, κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης ακρόασης στο Καπιτώλιο. «Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια συνηθισμένη διόρθωση της αγοράς, αν και ευρεία», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για την οικονομική σταθερότητα.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500 έπεσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακόμη και κατά 9,7% σε σύγκριση με το ρεκόρ που είχε καταγράψει στις 26 Ιανουαρίου.

Ο Μνούτσιν σημείωσε ότι η Wall Street παραμένει ακόμη σε πιο υψηλό επίπεδο απ' ότι ήταν πριν αναλάβει την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ και ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

Κάλεσε επίσης τους βουλευτές να αυξήσουν το όριο του χρέους αλλά απέφυγε να σχολιάσει αν αυτό μπορεί να γίνει εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας προκειμένου να αποφευχθεί μια επανάληψη του τριήμερου «κλεισίματος» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως είχε συμβεί τον Ιανουάριο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μνούτσιν ζήτησε από το Κογκρέσο να αυξήσει το όριο του χρέους «το συντομότερο δυνατόν» ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να πληρώσει τα επιδόματα των υπαλλήλων και άλλες υποχρεώσεις της.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχολιασμένα