Γ. Δραγασάκης: Η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη εδραιώνονται αλλά δεν αρκούν

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 23:59
UPD:10/11/2017 00:02
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην ανάγκη «οριστικής ρήξης με το παρελθόν της χρεοκοπίας» στάθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σημειώνοντας ότι «η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη εδραιώνονται αλλά δεν αρκούν», ενώ τόνισε ότι ο ιστορικός κύκλος των μνημονίων και της επιτροπείας φτάνει στο τέλος του τον Αύγουστο του 2018.

«Ταυτόχρονα με το τέλος αυτού του κύκλου, νέες ευθύνες πηγάζουν. Η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη εδραιώνονται αλλά δεν αρκούν. Χρειάζεται οριστική ρήξη με το παρελθόν της χρεοκοπίας και χρειάζεται να βρούμε νέους τρόπους για να αποφύγουμε την επανάληψη ίδιων πρακτικών. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης, σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στο Νέο Ηράκλειο.

Όπως είπε, «πρέπει να αλλάξουμε συνολικά τη δομή και τη λειτουργία του κράτους και να πάμε σε ένα κράτος που θα υπάρχει για να υπηρετεί τον πολίτη και την κοινωνία. Αυτό είναι η μεγάλη πρόκληση».

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η οικονομία «πέρασε μια φάση σταθεροποίησης και από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης τα οποία ενισχύονται εφέτος και αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια».

«Περνάμε πλέον από μια περίοδο βαθιάς ύφεσης όπου χάσαμε αθροιστικά το 28% του εθνικού εισοδήματος σε νέα φάση που θα είναι ανοδική και θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε από καλύτερη θέση τα συσσωρευμένα προβλήματα. Άρα τόσο οι διαπραγματεύσεις όσο και η πορεία των εξελίξεων δικαιολογούν την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση αυτής της οδυνηρής για τη χώρα μας εμπειρία και το λαό μας δοκιμασία» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα