Γ. Δραγασάκης: «Δοκιμαστική» έξοδος στις αγορές θα μπορούσε να γίνει και μέσα στο 2017

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 21:55
UPD:22:30
Eurokinissi/EUROKINISSI

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η έξοδος στις αγορές είναι μέσο, όχι αυτοσκοπός. Όπως εξήγησε, στόχος είναι «να βγούμε από επιτροπεία και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας» (φωτ. αρχείου).

Την εκτίμηση ότι μια «δοκιμαστική» έξοδος της χώρας στις αγορές θα μπορούσε να γίνει και μέσα στο 2017, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ επεσήμανε ότι «δεν είναι δουλειά του κ. Ρέγκλινγκ να αξιολογεί υπουργούς», σχολιάζοντας αναφορά του επικεφαλής του ESM περί υπουργών που αμφισβητούν ορισμένα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η έξοδος στις αγορές είναι μέσο, όχι αυτοσκοπός. Όπως εξήγησε, στόχος είναι «να βγούμε από επιτροπεία και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, δήλωσε ότι είναι προϊόν συμβιβασμών και απέχει από αυτό που θα ήθελε η κυβέρνηση, αλλά απέχει και από αυτό που θα ήθελε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η συμφωνία έχει πολλά ισχυρά σημεία τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε», επεσήμανε, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και γκρίζα σημεία στη συμφωνία, τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν στο μέλλον.

«Τα θετικά της συμφωνίας δεν θα έρθουν αυτόματα, αλλά θα πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Επεσήμανε εξάλλου ότι η ανυπαρξία αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια συνιστούσε μια μεγάλη έλλειψη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα