Δύο προσφορές για το 40,5% της Hellenic Seaways

Διεκδικητές: Οι Μινωικές Γραμμές και το fund του ιδρυτή της Seajets
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 13:15
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Καθοριστικής σημασίας για την όποια απόφαση είναι εάν κάποια προσφορά είναι κοντά ή υψηλότερα στην αξία που είναι περασμένη στα βιβλία της Τράπεζας Πειραιώς η συμμετοχήτης στη ΗSW. 

Από την έντυπη έκδοση 

Του Λάμπρου Καραγεώργου
 lkar@naftemporiki.gr

Τουλάχιστον δύο δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν χθες στη Lazard, τον σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, για την εξαγορά του 40,5% της Hellenic Seaways (HSW), που βρίσκεται στην κατοχή της τράπεζας. Η μία ήταν από τις Μινωικές Γραμμές, οι οποίες επέλεξαν τη χθεσινή ημέρα να ανακοινώσουν τα ετήσια αποτελέσματά τους για την χρήση 2016. Η άλλη προσφορά για τη HSW ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», από το επενδυτικό fund του ιδρυτή της Seajets Έλληνα εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου.

Η Minoan Lines διεκδικεί τη HSW, όπου έχει ήδη το 48,53%, σε μία περίοδο που εμφανίζει μεν μείωση εσόδων, αλλά από την άλλη πλευρά βελτιώνει σημαντικά την κερδοφορία της. Η διοίκησή της θεωρεί ότι με την απόκτηση του ελέγχου της HSW θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην ελληνική ακτοπλοΐα, μετά την αποχώρησή της, ουσιαστικά, από τις γραμμές της Αδριατικής και θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες της στο επιβατικό κοινό.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΝΟΑ
  • ΠΕΙΡ

Σχολιασμένα