Μοσκοβισί: Περιμένω βήμα από τον Αλ. Τσίπρα

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 20:16
UPD:21:35
SOOC/Nikos Libertas

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε εκ νέου ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και σημείωσε ότι «πρέπει να βασιστούμε σε αυτούς τους αριθμούς».

Να κάνει «το επόμενο βήμα» μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, καταθέτοντας αντιπροτάσεις για να αρθεί το αδιέξοδο, κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία συζήτηση μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα διεξαχθεί το Eurogroup. 

«Δεν θέλουμε άλλη λιτότητα, χρειαζόμαστε ευημερία», υπογράμμισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο βήμα που περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ανέφερε ότι «ναι, αλλά αυτό το είπα στον κ. Τσίπρα. Και τώρα εξαρτάται από εκείνον. Να το σκεφτεί και επίσης να κάνει τις αντιπροτάσεις που ίσως είναι απαραίτητες. Αυτή είναι μια συζήτηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε την πεποίθησή του πως «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας, αλλά υπάρχει επίσης και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων», λέγοντας ότι «θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής ισορροπίας και της ευημερίας».

Επέμεινε ότι η συμφωνία είναι κοντά ενώ επεσήμανε πως ο ίδιος δεν βρίσκεται στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί, αλλά για να εξετάσει με την ελληνική κυβέρνηση τις πιθανές επιλογές.

Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε εκ νέου ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και σημείωσε ότι «πρέπει να βασιστούμε σε αυτούς τους αριθμούς».

naftemporiki.gr

Σχολιασμένα