Υπ. Οικονομίας: Συνεχίζεται κανονικά το ΕΣΠΑ 2014-2020

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 21:08
UPD:21:11
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το υπουργείο Οικονομίας υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.

Κανονικά βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση συνεχίζονται τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, διαβεβαιώνει σε ενημερωτικό του σημείωμα το υπουργείο Οικονομίας.

Αναφορικά με επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Κομισιόν, περί «παγώματος» πληρωμών από τα Ταμεία Συνοχής που σχετίζονται με ορισμένα έργα υποδομής στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο, το υπουργείο τονίζει ότι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες συνεχίζουν απρόσκοπτα τις ενέργειές τους ώστε η υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ να προχωρά με εντατικούς ρυθμούς.

Επισημαίνει ακόμη ότι η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η έρευνα αφορά συμβάσεις μεγάλων δημοσίων έργων των προηγούμενων τεσσάρων προγραμματικών περιόδων.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομίας υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολουθούν το θέμα και θα προβούν σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και προβλέπονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σε σχέση με τις υπό έρευνα συμβάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα