Ι. Τσαμουργκέλης στη «Ν»: Πώληση των «κόκκινων» δανείων για το καλό της πραγματικής οικονομίας

«Περισσότερες τράπεζες» και «έξυπνες πολιτικές βιομηχανικής αναδιάταξης»
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 11:49
UPD:12:13
NAFTEMPORIKI.GR

Στο στούντιο της «Ν» ο καθηγητής Διεθνών Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με μακρά πείρα στον τραπεζικό τομέα, Ιωάννης Τσαμουργκέλης

Του Βασίλη Κωστούλα
vkost@naftemporiki.gr
@VasKostoulas
Στούντιο
Βάνιας Σταυρακάκης

Την άμεση πώληση των «κόκκινων» δανείων, για το καλό όλων των εμπλεκόμενων μερών και κυρίως της πραγματικής οικονομίας, προκρίνει ως επιτακτική λύση στο ζήτημα του τραπεζικού συστήματος και τελικά της ρευστότητας στην αγορά ο καθηγητής Διεθνών Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ιωάννης Τσαμουργκέλης. Μιλώντας στη «Ν», εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ωστόσο, επισημαίνει ότι το μείγμα των μέτρων θα αναστείλει εκ νέου την προσπάθεια ανάκαμψης, εγείροντας κινδύνους για τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας ήταν κι αυτός μέρος του προβλήματος στην Ελλάδα, παρατηρεί ο κ. Τσαμουργκέλης, ενθαρρύνοντας κινήσεις εξυγίανσης αλλά και πρωτοβουλίες αύξησης του αριθμού των τραπεζών, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Προτρέπει δε για την έμπρακτη στήριξη της παραγωγικής βιομηχανίας, φέρνοντας το παράδειγμα απλών πλην αποτελεσματικών κινήσεων τις οποίες υιοθέτησαν χώρες όπως η Ιρλανδία.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της συνέντευξης

*Τις ημέρες αυτές κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο του κ. Ι. Τσαμουργκέλη, για τον ρόλο των τραπεζών και του ευρώ στην ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, «Οι συνένοχοι».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα