Να «τρέξει» η αξιολόγηση θέλουν Αλ. Τσίπρας - Λιου

Οικονομία και προσφυγικό στην τηλεφωνική τους επικοινωνία
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 19:18
UPD:19:23
TWITTER/@tsipras_eu

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Λιου συμφώνησε ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι πρέπει να κινηθούν οι θεσμοί (φωτογραφία αρχείου). 

Στην ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στάθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιου για την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα και έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Λιου συμφώνησε ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι πρέπει να κινηθούν οι θεσμοί. 

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι πηγές της κυβέρνησης, υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι η Ευρώπη δεν αντέχει την ταυτόχρονη διαχείριση δύο πολύ σοβαρών κρίσεων, όπως το προσφυγικό και η οικονομική κρίση.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα