Στο ΥΠΟΙΚ την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων του ΟΠΑΠ

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 18:56
UPD:19:01
PHASMA/Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Να σημειωθεί πως πριν από καιρό ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κ. Κ. Τοπτσίδης είχε εκφράσει την απορία γιατί ένα μέτρο που στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς, επανέρχεται από τη σημερινή κυβέρνηση (φωτ. αρχείου).

Της Λέττας Καλαμαρά

Συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρακτόρων του ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι, για το θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. 

Θεωρείται πολύ πιθανόν στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης να συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Να σημειωθεί πως ο κ. Τσακαλώτος είχε δείξει κατανόηση όσον αφορά τις αρνητικές συνέπειες για τον κλάδο και την οικονομία από την επιβολή του ειδικού τέλους που του είχαν θέσει υπ' όψιν οι πράκτορες πριν από μερικές ημέρες. Τότε ο υπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα κατέθετε τροποποιητικό νόμο στην Βουλή αποσύροντας το ειδικό τέλος εφόσον τον  έπειθαν οι πράκτορες μετά από διαβούλευση, πως το μέτρο πλήττει τόσο τον ΟΠΑΠ όσο και τα πρακτορεία. Στο πλαίσιο αυτό η αυριανή συνάντηση αναμένεται να γίνει σε θετικό κλίμα.

Παράλληλα η ΠΟΕΕΕΠ ανέθεσε σε μεγάλη διεθνή εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών την εκπόνηση μελέτης σχετικά με το θέμα του ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Να σημειωθεί πως πριν από καιρό ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κ. Κ. Τοπτσίδης είχε εκφράσει την απορία γιατί ένα μέτρο που στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς, επανέρχεται από τη σημερινή κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Τοπτσίδη το τέλος αυτό θα «σκοτώσει» την ανακύκλωση του τζίρου των παιχνιδιών και δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Ακόμη είχε αναφέρει πως με μαθηματική ακρίβεια η επίπτωση θα είναι το κλείσιμο τουλάχιστον 1.000 πρακτορείων και συνεπακόλουθες απολύσεις 6.000 εργαζομένων στον κλάδο, ο οποίος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με προβλήματα βιωσιμότητας. Η επιβολή τέλους 5 λεπτών σε κάθε συναλλαγή παιχνιδιού δεν είναι μικρό ποσό και ήδη η αγορά έχει υποστεί μείωση λόγω των οικονομικών συνθηκών και του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ

Σχολιασμένα