Ιδρύει Ακαδημία Σίτου η Μέλισσα Κίκιζας

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 12:23
UPD:12:32
FACEBOOK/Melissa.Kikizas
Στην ίδρυση της Ακαδημίας Σίτου Μέλισσα Κίκιζας προχωράει η βιομηχανία τροφίμων Μέλισσα Κίκιζας, στο πλαίσιο της εταιρικής της υπευθυνότητας και θέλοντας να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη νέων επαγγελματιών αγροτών.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η Ακαδημία Σίτου Μέλισσα Κίκιζας αποτελεί ένα όραμα ετών και έχει ως στόχο την αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικά  προγράμματα αλλά και υποτροφίες σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Perrotis College.
 
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα λαμβάνουν θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τις βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές, τις οποίες στη συνέχεια εφαρμόζουν στην πράξη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λειτουργεί πρόγραμμα συμβουλευτικής στο χωράφι από τους γεωπόνους της Μέλισσα Κίκιζας και τους καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
 
Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας Σίτου, ένας από τους εκπαιδευόμενους θα επιβραβευθεί με πλήρη υποτροφία αξίας 8.000 ευρώ στο ετήσιο πρόγραμμα «Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει το σύνολο των διδάκτρων, στέγαση, διατροφή και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Σχολής.
 
Το φετινό πρόγραμμα της Ακαδημίας Σίτου ξεκινά τον Νοέμβριο του 2015 και ολοκληρώνεται τον Μάιο, ενώ η υποτροφία για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης αφορά στο φοιτητικό έτος 2016-2017.
 
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ένας υγιής αγροτικός τομέας μπορεί να συμβάλει δραστικά στην ανάπτυξη της χώρας μας, επενδύουμε στην εξειδικευμένη γνώση και στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των αγροτών και της βιομηχανίας μέσω της συμβολαιακής καλλιέργειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μέλισσα, Αλέξανδρος Κίκιζας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα