Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 19:28

Σαπέν: Η μπάλα στους Ευρωπαίους

Την αισιοδοξία τους για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασαν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, στο περιθώριο της συνόδου των G7. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ευρωπαϊκών χωρών», είπε ο κ. Σαπέν.

Την αισιοδοξία τους για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασαν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, στο περιθώριο της συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ευρωπαϊκών χωρών. Και πρέπει να εφαρμόσουν αυτή που ήταν από την αρχή μια αναγκαία μορφή εξισορρόπησης», δήλωσε ο κ. Σαπέν και πρόσθεσε:

«Δηλαδή την ελάφρυνση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, του βάρους του χρέους, επί της ελληνικής οικονομίας και του προϋπολογισμού της».

Όπως συμπλήρωσε, «οι εταίροι εξέφρασαν την βούληση να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 22 Μαΐου».

Ο κ. Σαπέν επιβεβαίωσε ότι το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής, πριν από την έναρξη των εργασιών.

Την αισιοδοξία του θέλησε να εκφράσει και ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

«Είμαι αισιόδοξος σχετικά με το ότι υπάρχει η βούληση για συμφωνία», τόνισε και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα, κλείνοντας το κεφάλαιο της λιτότητας, περνώντας σε φάση ανάπτυξης και επενδύσεων μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ