Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η αντίδραση της ΔΕΗ, η 2η θέση της Eurobank και το 100άρι της Unibios

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Νέα ρεκόρ: Σε νέα υψηλά 8,5 ετών βρίσκεται η μετοχή της Eurobank, η οποία συνεχίζει την ανοδική πορεία, φθάνοντας έως τα 2,06 ευρώ για πρώτη από τις 18 Νοεμβρίου του 2015. Μέσα στο 2024 η συνολική μεταβολή αγγίζει το +30%, εκτοξεύοντας την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας κοντά στα 7,7 δισ. ευρώ -ένα νούμερο που της χαρίζει τη δεύτερη θέση στον πίνακα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χ.Α.

Διήμερο ράλι: Ένα δυναμικό ράλι της τάξης του 5% καταγράφει στο τελευταίο διήμερο η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία δείχνει να αντιδρά, σε μια προσπάθεια εξόδου από τη συσσώρευση των τελευταίων εβδομάδων. Μην ξεχνάμε ότι η εισηγμένη αγνοεί τα 12 ευρώ από τις αρχές Απριλίου, απέχοντας τουλάχιστον 7% από τα φετινά υψηλά των 12,6 ευρώ.

Α’ Τρίμηνο: Την 21η Μαΐου θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου η διοίκηση της Fourlis, ενώ την ακριβώς επόμενη ημέρα θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ενημέρωση των αναλυτών και των επενδυτών. Ένα θετικό αποτέλεσμα, αναμφίβολα, θα βοηθήσει τη μετοχή να ξεκολλήσει από την περιοχή των 4 ευρώ, στην οποία είναι εγκλωβισμένη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υψηλά 10ετίας: Εντυπωσιακή ήταν η εμπορευσιμότητα της Unibios στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε χέρια το 1,7% του μετοχικού κεφαλαίου, στέλνοντας τη μετοχή σε νέα υψηλά 10ετίας (1,43 ευρώ). Κάπως έτσι η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας πλησιάζει πλέον τα 25 εκατ. ευρώ, με το ράλι στο 12μηνο να ξεπερνά το 100%. Η εντυπωσιακή βελτίωση των μεγεθών του 2023, σίγουρα, δεν περνά απαρατήρητη από το ταμπλό.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)