Skip to main content

Άνοδος στην Wall πριν την ημέρα των Ευχαριστιών

Οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσιάζουν σημαντικά κέρδη μέχρι στιγμής το Νοέμβριο: Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 11%, ο Dow ενισχύεται 7%, ενώ ο S&P 500 παρουσιάζει κέρδη άνω του 8%. 

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις υποχώρησαν ενδοσυνεδριακά σε χαμηλό διμήνου.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 184,74 μονάδες ή 0,53% στις 35.273,03 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,41% στις 4.556,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,46% στις 14.265,86 μονάδες.

Περισσότερες από το ήμισυ των υπό διαπραγμάτευση μετοχών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινήθηκαν σήμερα ανοδικά, σε μία εξέλιξη που δείχνει διεύρυνση του ράλι της αγοράς. Ο Nasdaq είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην άνοδο, με το 63,7% των μετοχών του δείκτη να ακολουθούν την ανιούσα. Υψηλές επιδόσεις παρουσίασαν και οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με κέρδη 0,7% και 0,6% αντίστοιχα.

Αντίθετα, ο κλάδος ενέργειας έκλεισε με απώλειες 0,1%, καταφέρνοντας να τις περιορίσει στο τέλος της συνεδρίασης, αφότου ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε ότι αναβάλει την προγραμματισμένη για την Κυριακή συνεδρίαση για τις 30 Νοεμβρίου. Οι μετοχές των APA Corp, Marathon Oil, EOG Resources και Devon Energy όλες βούλιαξαν περισσότερο από 1%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε προς στιγμή στο 4,36%, που σηματοδοτεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Σεπτεμβρίου. Εν συνεχεία όμως, ανέκαμψε για να διαμορφωθεί στο 4,43%.

Την Τρίτη, τα πρακτικά της Fed από την τελευταία της συνεδρίαση έδειξαν ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει περιοριστική, χωρίς καμία ένδειξη για άμεση μείωση των επιτοκίων. Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα αυξήσει τα επιτόκιά της στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε 2,5% παρότι τα κέρδη και τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της ήταν καλύτερα των προσδοκιών, καθώς προειδοποίησε ότι οι εξαγωγικοί περιορισμοί στην Κίνα θα επηρεάσει τις επιδόσεις της στο τέταρτο τρίμηνο.

Οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσιάζουν σημαντικά κέρδη μέχρι στιγμής το Νοέμβριο: Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 11%, ο Dow ενισχύεται 7%, ενώ ο S&P 500 παρουσιάζει κέρδη άνω του 8%.

«Αρχίζω να πιστεύω ότι το ράλι θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη. Καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποκλιμακώνεται, το σενάριο της ομαλής προσγείωσης της αμερικανικής οικονομίας γίνεται η μεγαλύτερη πιθανότητα…Σε αυτό το περιβάλλον και καθώς οδεύουμε προς το 2024, οι μετοχές θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν αρκετά καλές επιδόσεις», αναφέρει ο Τσάρλι Ριπλέι, στρατηγικός αναλυτής της Allianz Investment Management.

Αύριο είναι η αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών και η Wall Street θα παραμείνει κλειστή, ενώ την Παρασκευή θα κλείσει νωρίτερα.