Skip to main content

Β. Κεχαγιά: Ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη από τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κριτική και για την επιστολή του πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Κομισιόν

Να ζητήσει συγγνώμη από τους δύο «αρχικτέκτονες» της Συμφωνίας των Πρεσπών, Αλ. Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά κάλεσε τον πρωθυπουργό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

Σε σχετική δήλωσή της, η κυρία Κεχαγιά σημείωσε:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζει την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα επισκέπτεται την Περαία Θεσσαλονίκης και τη Βέροια.

Από την πόλη της Θεσσαλονίκης όπου μίλησε το βράδυ του Σαββάτου έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών καταγγέλλοντας φυσικά και την πολυγλωσσία των στελεχών της ΝΔ. Είπε πως εάν το κυβερνών κόμμα θεωρεί ότι η Συμφωνία είναι προδοτική θα πρέπει να την καταγγείλει. Εάν όμως δεν το πράξει, όπως δεν το έπραξε τα τελευταία πέντε χρόνια αυτό θα σημαίνει ότι θεωρεί τη Συμφωνία επωφελή και ότι απλούστατα κινήθηκε μικροκομματικά και μικροπολιτικά απέναντι στη Συμφωνία ταυτιζόμενο με ακραίες εθνικιστικές ομάδες δημιουργώντας συνειδητά πολωτικό και διχαστικό κλίμα στον ελληνικό λαό. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από την κοινωνία για το μίσος που εξέθρεψε και να ζητήσει συγγνώμη από τους δύο αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά».

Σχετικά με τις φορολογικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης στέλνει επιστολή παρωδία στην πρόεδρο της Κομισιόν Ντε Λάιεν για να υπάρξει παρέμβαση στις πολυεθνικές για την ακρίβεια στη χώρα μας για την οποία σημειωτέον αρνείται να κάνει το παραμικρό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις Νόμου για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια όπως επίσης και για το φορολογικό. Ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να γράψει αρκετά πράγματα σ΄ αυτήν την επιστολή όπως την ακρίβεια στα καύσιμα, τη διαρροή των emails, το Κράτος Δικαίου, το έγκλημα των Τεμπών