Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η ώρα των ΔΕΗ & Aegean, το 8άρι της Eurobank και το comeback της ΕΛΧΑ

ΕUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

8 δισ. ευρώ: Στο ορόσημο των 8 δισ. ευρώ επέστρεψε (έστω και προσωρινά) η χρηματιστηριακή αξία της Eurobank, αποτελώντας την πρώτη τράπεζα που καταφέρνει κάτι τέτοιο, έπειτα από την καταστροφική περίοδο των capital controls. Η εντυπωσιακή απόδοση κεφαλαίων (19,9%) του α’ τριμήνου, αν μη τι άλλο, βελτιώνει περαιτέρω την ελκυστικότητα της μετοχής, η οποία «τρέχει» ένα ράλι άνω του 30% μέσα στο 2024.

Ανακάμπτει: Στα υψηλότερα σημεία από τις αρχές Μαρτίου βρίσκεται η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία ανακάμπτει στην περιοχή των 2,10 ευρώ, εδραιώνοντας την παρουσία της στα επίπεδα των 2 ευρώ. Η διαγραμματική πορεία της μετοχής δείχνει ότι η συσσώρευση (έφθασε έως το 1,76 ευρώ) παρουσιάζει σημάδια ολοκλήρωσης, με τις κορυφές των 2,39 ευρώ να συνιστούν το μεγάλο στοίχημα. Την επόμενη εβδομάδα, δε, αναμένουμε και τα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου.

2024: Τα πρώτα δείγματα για την οικονομική πορεία του 2024 θα δώσει τη Δευτέρα η διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία επιθυμεί να επαναλάβει τις ικανοποιητικές επιδόσεις του προηγούμενου έτους χρήσης. Η μετοχή στο ταμπλό, από την πλευρά της, βρίσκεται στα 11,8 ευρώ, απέχοντας μόλις 6% από τα φετινά υψηλά, τα οποία ισοδυναμούν με υψηλά 14ετίας.

Κόβει μέρισμα: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα του 0,75 ευρώ θα διαπραγματεύεται από Δευτέρα η μετοχή της Aegean, η οποία έχει αισίως πλησιάσει τα ιστορικά υψηλά των 13,7 ευρώ. Ως εκ τούτου, λόγω της αποκοπής, δεν αποκλείεται να ασκηθούν ορισμένες πιέσεις στην εισηγμένη. Ας σημειωθεί ότι η φετινή επιβράβευση είναι η πρώτη από το 2019, κλείνοντας οριστικά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)