Skip to main content

Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος: Εγκαίνια για ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στους Λειψούς

Από αριστερά κ. Φώτης Μάγγος, Δήμαρχος των Λειψών, κα. Τσίμη Ντενίζ, Πρόεδρος του Δ.Σ της Ομάδας Αιγαίου, κ. Κώστας Παπαναγιώτου, μέλος ΔΣ του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος», με γνώμονα την ευζωία των κατοίκων των Λειψών

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο Αγιασμός στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου  των Λειψών την Κυριακή. Πρόκειται για ένα έργο που πραγματοποιήθηκε κατόπιν δωρεάς εξοπλισμού από το κοινωφελές Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» και την ΑμΚΕ «Ομάδα Αιγαίου».

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος», με γνώμονα την ευζωία των κατοίκων των Λειψών και την πρόσβασή τους σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις με νέο εξοπλισμό και όργανα γυμναστικής που μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα εκγύμνασης.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν, το παρών έδωσαν εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», ο Δήμαρχος των Λειψών, κ. Φώτης Μάγγος, αλλά και το Δ.Σ της ΑμΚΕ «Ομάδα Αιγαίου», μαζί με όλη την εθελοντική ομάδα που την απαρτίζει.

«Διέξοδος για δραστηριότητα στους Λειψούς»

Επροσωπώντας το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» και τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλο, ο κ. Κώστας Παπαναγιώτου, μέλος ΔΣ του Ιδρύματος, μετέφερε κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό νησί για τα εγκαίνια του νέου χώρου τη δήλωση του Προέδρου: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος συνέβαλε στο να αναβαθμιστεί ένας σημαντικός χώρος αθλητισμού του νησιού και να υπάρχει ακόμα μία διέξοδος για δραστηριότητα στους Λειψούς. Η Δημοτική Αρχή μας απέστειλε το σχετικό αίτημα και εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα, γιατί άλλωστε το Ίδρυμα επιδιώκει τη διάδοση της Σωματικής Αγωγής, ειδικά στις νέες ηλικίες αλλά και φυσικά στους μεγαλύτερους. Το Δημοτικό Γυμναστήριο πλέον είναι πλήρως εξοπλισμένο με καινούρια όργανα γυμναστικής, για να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κύριε Δήμαρχε, μας έχετε συμπαραστάτες στο έργο σας, το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος, την Ομάδα Αιγαίου, και όλους όσοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να γίνει ακόμα καλύτερη η ζωή των κατοίκων των Λειψών, είτε πρόκειται για χώρους εκπαίδευσης, υγείας ή αθλητισμού».

Η Πρόεδρος του Δ.Σ της Ομάδας Αιγαίου, κα. Τσίμη Ντενίζ προσέθεσε: «H Ομάδα Αιγαίου είναι η παλαιότερη εθελοντική Ομάδα με συνεχή προσφορά στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι διότι μας δίνεται η χαρά να εγκαινιάσουμε κατά τον φετινό επετειακό τριακοστό μας Διάπλου – για δεύτερη φορά – την πλήρη ανακατασκευή του γυμναστηρίου Λειψών σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εποχής. Ευχαριστούμε θερμά τον αξιότιμο -και αγαπημένο φίλο- Δήμαρχο κ. Μάγγο, όλους όσους εργάστηκαν για την ανακατασκευή, καθώς και τους υποστηρικτές μας για την υλοποίηση του έργου. Ευχαριστούμε παράλληλα και όλους τους κατοίκους των Λειψών για την αγάπη και τη στήριξη της Ομάδας Αιγαίου όλα αυτά τα χρόνια , καθώς και τη μεγάλη τιμή για τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου να διατελούμε επί πολλά έτη επίτιμοι Δημότες των Λειψών. Ευχαριστούμε θερμά και τον κ. Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο του κοινωφελούς ιδρύματος Παύλου Γιαννακόπουλου, για τη δωρεά με σύγχρονο και άρτιο εξοπλισμό μηχανημάτων γυμναστικής, έτσι ώστε να παραδίδουμε με τη συνέργειά μας στους κατοίκους των Λειψών ένα υπερσύγχρονο και με άριστες προδιαγραφές κλειστό γυμναστήριο».

Ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος, σημείωσε τέλος: «Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο συναίσθημα για εμάς, τους ανθρώπους που υπηρετούμε την τοπική αυτοδιοίκηση στις εσχατιές της πατρίδας μας, απ’ το να νιώθουμε ότι στο δύσκολο αυτό αγώνα που δίνουμε καθημερινά για να κρατήσουμε ζωντανές τις κοινωνίες μας δεν είμαστε μόνοι αλλά έχουμε δίπλα μας σπουδαίους Έλληνες που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους στην ακριτική Ελλάδα. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος τιμώντας όσο κανείς το όνομα του αείμνηστου πατέρα του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου, προχώρησε στην ευγενική δωρεά των οργάνων γυμναστικής του γυμναστηρίου μας μέσω του ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος». Η χαρά και η ευγνωμοσύνη των κατοίκων των Λειψών απέναντι στην οικογένεια Γιαννακόπουλου είναι απεριόριστη, γιατί με την πράξη αυτή κατέκτησαν τις καρδιές μας. Όσο για την Ομάδα Αιγαίου τα λόγια περισσεύουν. 30 χρόνια ταξίδια αγάπης, εθελοντικής προσφοράς, σημαντικών αθλητικών έργων, ενίσχυσης των σχολείων και του ιατρείου με κάθε είδους αναλώσιμα και εξοπλισμό, χιλιάδων ιατρικών πράξεων πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας των κατοίκων και κυρίως 30 χρόνια συνεχούς στήριξης των νησιών μας σε όλα τα επίπεδα. Σας ευχαριστούμε θερμά από τα βάθη της καρδιάς μας».