Skip to main content

Χ. Θεοχάρης στο Naftemporiki TV για ακρίβεια: Τα μέτρα φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά η μάχη δεν είναι σπριντ

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στην εκπομπή Rush Hour με τη Νικόλ Λειβαδάρη

«Είναι ξεκάθαρη η στόχευση του πρωθυπουργού» δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την τιμολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών.

Μιλώντας στο Naftemporiki TV και την εκπομπή Rush Hour με τη Νικόλ Λειβαδάρη, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι «στις καλές εποχές που ο πληθωρισμός δεν ήταν το πρόβλημα, έμπαινε κάτω από το χαλί. Τώρα όμως που η κρίση της ακρίβειας είναι τόσο οξεία και πλήττει τους οικονομικούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του».

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης των παραπλανητικών διαφημίσεων και εκπτώσεων. Στάθηκε, δε, στην ανάγκη να συνεχίσουν οι μηχανισμοί τους ελέγχους, με την επιβολή προστίμων όπου χρειάζεται.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι τα μέτρα έχουν φέρει αποτέλεσμα, αλλά όπως πρόσθεσε, «η μάχη δεν είναι σπριντ». Συμπλήρωσε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αναζωπυρώνονται και συνεπώς τα μέτρα θα κλιμακώνονται ανάλογα με τα δεδομένα και τα στοιχεία.

«Ήδη επιβάλλονται πρόστιμα»

Αναφορικά για την πορεία της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανέφερε «ήταν πολύπλοκο και δύσκολο έργο που υποτιμήθηκε από την αγορά. Καταφέραμε και πέτυχαμε σε μεγάλο βαθμό τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους, από εκεί και πέρα η ΑΑΔΕ ήδη έχει ξεκινήσει τις επικοινωνίες με τις λίγες χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν κάνει τις διασυνδέσεις».

«Τα πρόστιμα ήδη έχουν αρχίσει και επιβάλλονται, θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στα μεγάλα ‘ψάρια’ σε αυτούς που έχουν τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, γιατί αυτοί έχουν την οικονομική δυνατότητα να το έχουν υλοποιήσει. Ήδη έχουν υποβληθεί πρόστιμα και είναι σε διψήφιο αριθμό» πρόσθεσε.