Skip to main content

Ρεύμα: Κατηφόρισαν οι τιμές λιανικής – Η κατάταξη της Αθήνας και οι ακριβότερες πόλεις στην Ευρώπη

REUTERS/Yves Herman

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα τον Ιούνιο έκανε «βουτιά» 15% σε σχέση με το Μάιο, ακολουθώντας την υποχώρηση των διεθνών τιμών

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου τον Ιούνιο στη χώρα μας, όπως προκύπτει από την μηνιαία έρευνα HEPI για τις λιανικές τιμές του ηλεκτρικού σε χώρες της Ευρώπης, που διεξάγουν οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας και η εταιρεία Vaasa ETT.

Η εικόνα στο ρεύμα

Ειδικότερα, η μέση τιμή καταναλωτή μαζί με τους φόρους τον προηγούμενο μήνα ήταν 25,71 σεντς ανά κιλοβατώρα, μειωμένη κατά 3% σε σχέση με το Μάιο και κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. που ήταν 25,82 σεντς. Πτωτική ήταν η τάση των τιμών τον Ιούνιο για το ρεύμα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Εξετάζοντας μόνο τα κυμαινόμενα τιμολόγια η Αθήνα με 24,23 σεντς ανά κιλοβατώρα κατατάσσεται στη 8η θέση με ακριβότερες πόλεις το Δουβλίνο (47,12 σεντς), το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Ρώμη, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι.

Πού κυμάνθηκαν οι τιμές στο φυσικό αέριο

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, το οικιακό τιμολόγιο στην Αθήνα ήταν 7,17 σεντς, που είναι η 4η χαμηλότερη τιμή στην Ε.Ε. ενώ ο μέσος όρος στις χώρες – μέλη τον Ιούνιο ήταν 11,11 σεντς. Η τιμή στη χώρα μας σημείωσε σημαντική πτώση (15%) σε σχέση με το Μάιο ακολουθώντας την υποχώρηση των διεθνών τιμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ενέργεια: Οι τιμές δεν θα μειωθούν σημαντικά πριν από το 2027

Μηδενική λιγνιτική παραγωγή για 87 συνεχόμενες ώρες στην Ελλάδα – Νέο ρεκόρ