Skip to main content

Μπορεί να πάρει η Ελλάδα νωρίτερα την επενδυτική βαθμίδα; Ο Κ. Χαζάκης στο Naftemporiki TV

O καθηγητής Οικονομικών Επιστημών αναλύει τα προαπαιτούμενα για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τις προκλήσεις που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση

Σταθερή κυβέρνηση, έγκριση του νέου προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θετικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, είναι τα βασικά προαπαιτούμενα για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, τόνισε ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Κωνσταντίνος Χαζάκης, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή Politics με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

«Η άποψή μου είναι ότι μπορεί να έχουμε μία αναβάθμιση ουσιαστική, αλλά μια ανάκτηση από σταθερή σε θετική προοπτική για κάποιους επενδυτικούς οίκους. Για να παμε στην επενδυτική βαθμίδα που προσδοκούμε, αυτό νομίζω ότι δεν θα γίνει πριν από την 1η Δεκεμβρίου, την ανακοίνωση του οίκου Fitch, προς τον οποίο θα εναρμονιστούν με βάση τα πραγματικά δεδομένα και οι άλλο οίκοι» εκτίμησε ο κ. Χαζάκης.

Σε  ό,τι αφορά τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει ο ίδιος υπογράμμισε πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα. Σε δημοσιονομικό επίπεδο, τόνισε πως η ελληνική οικονομία, πρέπει να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα με αποκλιμάκωση της επιδοματικής πολιτικής.