Skip to main content

ΕΛΤΕ: Συγκρότηση Συμβουλευτικής Επιτροπής με αντικείμενο την ελεγκτική, τη λογιστική και τη φορολογία

Η διοίκηση της ΕΛΤΕ αισιοδοξεί ότι με την πρωτοβουλία της αυτή θα ενισχύσει τη θωράκιση του θεσμού

Ασφαλιστικές δικλίδες για την αποτελεσματική λειτουργία της θεσπίζει η ΕΛΤΕ, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του σύγχρονου οικονομικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτά, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, συγκροτήθηκε Συμβουλευτική Επιτροπή με βασικό σκοπό την παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε θέματα ελεγκτικής, λογιστικής, φορολογίας και εταιρικής διακυβέρνησης.

Η διοίκηση της ΕΛΤΕ, με την συνδρομή της Επιτροπής, φιλοδοξεί να βελτιώσει σημαντικά το έργο της στους τομείς της καθημερινής λειτουργίας της, του επικείμενου νομοθετικού έργου επί των αντικειμένων του ενδιαφέροντος της και στο δύσκολο έργο της ισχυρής και αποτελεσματικής εκπροσώπησης της χώρας στα πλαίσια των διεθνών δραστηριοτήτων της.

Ειδικότερα, τα θέματα που θα απασχολούν την Επιτροπή, θα είναι:

  • Επαγγελματική δεοντολογία και ηθική
  • Επεξεργασία διεθνών πρακτικών και επικείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας, που διέπουν το επάγγελμα
  • Προετοιμασία διεθνούς εκπροσώπησης
  • Έλεγχος των εταιρειών δημοσίου ενδιαφέροντος
  • Φορολογικά θέματα
  • Περίπλοκα, αμφιλεγόμενα και επίκαιρα λογιστικά θέματα
  • Συνδρομή στο νομοθετικό έργο του κράτους.

Σύμφωνα με την ΕΛΤΕ όλα τα μέλη της Επιτροπής διαθέτουν πολυετή προϋπηρεσία, εμπειρία και επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση σε όλα τα σχετικά θέματα και τομείς της οικονομίας. Η διοίκηση της ΕΛΤΕ αισιοδοξεί ότι με την πρωτοβουλία της αυτή, κατά την πρακτική που ακολουθείται από ομόλογες αρχές και άλλων κρατών – μελών, θα ενισχύσει τη θωράκιση του θεσμού και θα ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού και τη διαφάνεια της λειτουργίας της.