Skip to main content

Σε χαμηλό επτά εβδομάδων η τουρκική λίρα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων υποχωρεί η τουρκική λίρα, μετά την υποβάθμιση του κρατικού ομολόγου από τον οίκο Moody’s στην κατηγορία «σκουπίδια».

Αυτή τη στιγμή (10.04), το τουρκικό νόμισμα διολισθαίνει στις 2,9902 λίρες/δολάριο, έναντι 2,95 λιρών/δολάριο πριν την υποβάθμιση του Moody’s, την Παρασκευή.

Η τουρκική αξιολόγηση είχε επίσης, υποβαθμιστεί από τον οίκο Standard & Poor’s, τον περασμένο Ιούλιο και πλέον, μόνο ο οίκος Fitch διατηρεί την αξιολόγηση του τουρκικού ομολόγου στην επενδυτική βαθμίδα.

Από το 2013 έως σήμερα, η λίρα έχει απωλέσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.