To ενδεχόμενο οι νεκροί στη Βενεζουέλα να φθάσουν ακόμη και τους 100.000, βάσει των εκτιμήσεων του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS), επιβεβαιώνει ως πιθανότητα ο Ευθύμιος Λέκκας.
«Ακόμα δεν μπορούμε να φανταστούμε τι ακριβώς έχει συμβεί», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, εκτιμώντας ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα παραπέμπουν σε μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών στη Λατινική Αμερική.
Μιλώντας για τη διπλή σεισμική δόνητη των 7,2 και 7,5 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα εκτίμησε ότι η πραγματική έκταση των καταστροφών δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί, ενώ προειδοποίησε ότι με το πρώτο φως της ημέρας ενδέχεται να αποκαλυφθεί μια εικόνα πολύ πιο δραματική από αυτή που είναι σήμερα γνωστή.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ συμφώνησε με τις πρώτες εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι εξαιρετικά υψηλός. «Οι νεκροί θα είναι 10.000 μέχρι 100.000 και αυτό είναι μία πιθανότητα της τάξεως του 50%» ανέφερε σχολιάζοντας αναφορές του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου.
Σημειώνεται ότι τα μοντέλα της αμερικανικής γεωλoγικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι υπάρχει 44% πιθανότητα οι νεκροί να ξεπεράσουν τις 10.000, ενώ υπολογίζουν σε 30% την πιθανότητα οι ανθρώπινες απώλειες να υπερβούν τις 100.000.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












