Skip to main content

Σήμερα οι νέες πληρωμές για Επιστρεπτέες 5-7 και μειωμένα μισθώματα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Νέες πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και σε ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συνολικά πιστώνονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς εντός της ημέρας 343,4 εκατ. ευρώ:

  • 71.319 δικαιούχων του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 331,4 εκατ. ευρώ. Προηγήθηκε χθες η καταβολή 395 εκατ. ευρώ σε 190.624, πρώτους, δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7. Έτσι, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, μέσα σε μόλις δύο ημέρες, έλαβε τη χρηματοδότηση η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων που έχουν υποβάλει, μέχρι στιγμής, αίτηση χορήγησης. Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 ανέρχεται σε 261.943, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 726,4 ευρώ.
  • 188 δικαιούχων του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για τους οποίους εκκρεμούσε η ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων, ποσό συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν στηριχθεί από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ανέρχεται σε 360.575, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,27 δισ. ευρώ.
  • 5.238 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 10,2 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για το Α΄ τρίμηνο του 2021. Έτσι, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020-Μαρτίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 395 εκατ. ευρώ.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.