Skip to main content

Ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Με απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, μετά την ανάπαυλα του Πάσχα των Καθολικών, καθώς δέχονται πιέσεις από τα δυσμενέστερα του αναμενομένου στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, τα οποία προμηνύουν επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της κερδοφορίας.

Ειδικότερα, στις 16:39, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,53% στις 17.669,89 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,50% στις 4.862,30 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,37% στις 2.059,33 μονάδες.

Στο ταμπλό, με απώλειες 2,1% κινείται η Herbalife, καθώς έχει διαρρεύσει ότι οι αρχές ζήτησαν από τη διοίκηση να παράσχει στοιχεία για τις επιχειρηματικές της πρακτικές. Ο έλεγχος πιθανόν να εστιαστεί σε δέκα ή και περισσότερα στελέχη της εταιρείας.

Επίσης, με απώλειες 1,5% κινείται η Wynn Resorts, καθώς έχει προκληθεί μεγάλος θόρυβος γύρω από τις παροχές που έχουν δοθεί σε ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, με τους μετόχους να ασκούν σκληρή κριτική.

Στον αντίποδα, η Tesla Motors σημειώνει κέρδη 4,3%, μετά την ανακοίνωση ότι η παραγωγή αυτοκινήτων αυξήθηκε σημαντικά τον Μάρτιο, σε σχέση με τον Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο, καθώς έχουν λυθεί τα ζητήματα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τη γραμμή παραγωγής ανταλλακτικών.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι μόλις 126.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 5,5%.