Skip to main content

Credit Suisse: «Μποναμάς» 300 εκατ. δολαρίων σε στελέχη για να μην αποχωρήσουν

Η Credit Suisse μοίρασε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε έναν μήνα για να διατηρήσει κορυφαίους τραπεζίτες που ήταν το κατώφλι της αποχώρησης μετά από χρόνια σκανδάλων, ζημιών και συνεχιζόμενης αλλαγής της ηγεσίας.

Η ελβετική τράπεζα χορήγησε μπόνους συνολικού ύψους 289 εκατομμυρίων φράγκων (304 εκατομμύρια δολάρια) από τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση.

Οι τελευταίες πληρωμές έρχονται καθώς η Credit Suisse ανέφερε την τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία ζημία και αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλό της, προσπαθώντας να περιορίσει τη διετή αναταραχή της διοίκησης. Η αναταραχή έχει προκαλέσει μια φυγή ταλέντων καθώς βασικοί τραπεζίτες προσχωρούν σε ανταγωνιστές που ενισχύονται από την παγκόσμια άνθηση των συναλλαγών και τα αυξανόμενα επιτόκια.

Περισσότεροι από 60 άτομα «αποστάτησαν» σε ανταγωνιστές και πελάτες τους τελευταίους 18 μήνες, περιπλέκοντας την ικανότητα της ελβετικής τράπεζας να ανταγωνίζεται για προσοδοφόρα τέλη συγχώνευσης και εξαγοράς.

Η Credit Suisse προειδοποίησε ότι η επενδυτική της τράπεζα είναι πιθανό να υποστεί ακόμη ένα πλήγμα, με τις συναλλαγές του γ’ τριμήνου να χαρακτηρίζονται από συνεχιζόμενη αδυναμία στη δραστηριότητα των πελατών και μια άλλη αναμενόμενη απώλεια σε αυτόν τον τομέα. Ανακοίνωσε επίσης μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση που θα περιλαμβάνει έναν θεμελιώδη μετασχηματισμό της μονάδας.

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα ταλέντα, η Credit Suisse εισήγαγε μια νέα δομή μπόνους νωρίτερα αυτό το έτος με διατάξεις claw-back που οδήγησαν σε αύξηση της άμεσης πληρωμής σε μετρητά των διευθυντών και των διευθυντικών στελεχών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg, CNBC