Skip to main content

Apple: Μια ανάσα από το να γίνει 5η «οικονομία» στον κόσμο μετά την Γερμανία

 Η χρηματιστηριακή αξία της Apple Inc κυμάνθηκε μόλις λίγο κάτω από το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα, μετά από μια εκπληκτική πορεία την τελευταία δεκαετία που την μετέτρεψε στην πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.

Οι μετοχές  σημείωσαν άνοδο έως και 182,13 δολάρια στις αρχές της διαπραγμάτευσης, στην wall Street, αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν έως και 0,8% στα 178,10 δολάρια, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση να φτάσει τα 2,93 τρισεκατομμύρια δολάρια.  

Αν η εταιρεία καταφερει να πιάσει το όριο των 3 τρισ. δολλαρίων θα είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μετά τη Γερμανία. όπως ανέφερε εταιρεία χρηματοοικονομικών αναλύσεων PYMNTS reported last week.

Aπό την αρχή του 2021 η μετοχή της κατασκευάστριας των iPhone έχει ενισχυθεί 35%., ενώ Η   JP Morgan αύξησε την τιμή-στόχο για την Apple στα 210 δολάρια, επικαλούμενη την υψηλή ζήτηση και τα αναμενόμενα κέρδη στις αρχές του 2022, καθώς και την προοπτική ενός iPhone SE 5G .

Η πορεία  της κατασκευάστριας των iPhone από τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, διήρκεσε μόλις 16 μήνες, ενώ για να φτάσει από το 1 τρισ στα 2 χρειάστηκε δύο χρόνια.

«Είναι πλέον μια από τις πιο αξιόλογες εταιρείες στην αγορά, κάτι που δείχνει την κυριαρχία της αμερικανικής τεχνολογίας στον κόσμο και πόσο σίγουροι είναι οι επενδυτές ότι θα παραμείνει στα χέρια της Apple», δήλωσε ο Brian Frank, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Frank Capital.

Η άνοδος αυτή, είναι μία ακόμη νίκη του  Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Tim Cook, ο οποίος ανέλαβε μετά την παραίτηση του Steve Jobs το 2011 και επέβλεψε την επέκταση της εταιρείας σε νέα προϊόντα και αγορές.

Οι μετοχές της Apple απέδιδαν 22% ετησίως από τη δεκαετία του 1990, ενώ ο S&P 500 απέδιδε λιγότερο από 9% ετησίως την ίδια περίοδο.

Εάν η Apple φτάσει στο ορόσημο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η Microsoft Corp (MSFT.O) θα είναι η μόνη εταιρεία στη λέσχη των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Alphabet (GOOGL.O) , η Amazon (AMZN.O) και η Tesla (TSLA.O) έχουν ξεπεράσει το $1 τρισεκατομμύριο.

 naftemporiki.gr