Skip to main content

«In the Night»: Πρωτοποριακή έκθεση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σαουδικής Αραβίας

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου και θα προβάλλει τη δύναμη της τέχνης μέσα από τη νύχτα

Η επιτροπή Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, παρουσιάζει την πρωτοποριακή έκθεση «In the Night» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σαουδικής Αραβίας (SAMoCA@Jax), με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικότητας και του πολιτιστικού τομέα της Σαουδικής Αραβίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από τη Σαουδική Αραβία, τη Γαλλία, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Αργεντινή, το Πακιστάν, την Κροατία, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με δημιουργικά έργα που «ρίχνουν φως» στο μυστήριο και την πολυπλοκότητα που διέπουν τη νύχτα.

Καλλιτέχνες και ποιητές συχνά βρίσκουν καταφύγιο στη νύχτα ενεργοποιώντας την ενδοσκόπηση και την παρατηρητικότητα τους και εξάπτοντας την φαντασία τους. Η έκθεση “In the Night” προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις δημιουργίες πάνω από τριάντα ντόπιων και διεθνών καλλιτεχνών, μεταφέροντας τους στο νυχτερινό τοπίο μέσα από ένα ευρύ φάσμα τεχνικών μέσων και διαδραστικών εμπειριών, μεγάλων πινάκων ζωγραφικής, εγκαταστάσεων, γλυπτών και βίντεο. Η έκθεση αυτή υπογραμμίζει την αξία της Σύγχρονης Τέχνης και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στον πολιτιστικό τομέα της Σαουδικής Αραβίας.

Το SAMoCA@Jax, αποτελεί το πρώτο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη χώρα και άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του με στόχο να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός δυναμικού οικοσυστήματος σύγχρονης τέχνης, καθώς και να υποστηρίξει την ανάπτυξη των ντόπιων καλλιτεχνών. Το Μουσείο αποτελεί ένδειξη της αναγέννησης της Σαουδικής Αραβίας που εγκαινιάστηκε με το Vision 2030 – ένα όραμα που την τοποθετεί στο κέντρο της δημιουργικότητας στον παγκόσμιο χάρτη. Έχοντας ως κύριο άξονα το Vision 2030 και την στρατηγική του Υπουργείου Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας να προάγει τον πολιτισμό ως τρόπο ζωής, το SAMoCA@Jax, λειτουργεί ως μία πλατφόρμα όπου ντόπιοι και διεθνείς καλλιτέχνες συναντιούνται, συνδέονται και αναπτύσσονται. Τόσο για τη Σαουδική Αραβία όσο και για ολόκληρη την Αραβική Κοινότητα δεν πρόκειται απλώς για ένα μουσείο, αλλά για το μέλλον της Σύγχρονης Τέχνης στην Σαουδική Αραβία.

Το Μουσείο SAMoCA@Jax στεγάζεται στο καλλιτεχνικό κέντρο της περιοχής Jax στο Ριάντ και μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριο σας εδώ.

Σχετικά με το SAMoCA:

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σαουδικής Αραβίας (SAMoCA) αποτελεί το πρώτο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Σαουδική Αραβία, συμβάλλοντας στην πολιτιστική αναγέννηση της χώρας στο πλαίσιο του Vision 2030. Το SAMoCA λειτουργεί ως μια δυναμική πλατφόρμα για την σύνδεση και ανάπτυξη των ντόπιων και διεθνών καλλιτεχνών, διαμορφώνοντας το μέλλον της Σύγχρονης Τέχνης στην αραβική περιοχή. Βρείτε το SAMoCa στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: @samocamoc | Instagram @samocamoc.