Skip to main content

Οι «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου στην τιμητική εκδήλωση για τον Άλμπερτ Μπουρλά

«Η διάκριση που παίρνεις από τη δική σου πατρίδα, από την πόλη σου, είναι ασύγκριτη, ξεπερνάει σε αξία τις υψηλότερες διακρίσεις από τους μεγαλύτερους φορείς στον κόσμο» είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, σε ατμόσφαιρα συγκίνησης στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακήρυξής του σε Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας Ισραήλ κυρία Γιάννα Παναγοπούλου και ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Ολοκαυτώματος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, αναφέρθηκαν στη σημασία της συνεργασίας των δύο κρατών σε εποχή μεγάλης γεωπολιτικής αβεβαιότητας λέγοντας ότι η ελληνο-ισραηλινή συνεργασία βρίσκεται στο ξεκίνημά της, προβλέποντας ότι θα διευρυνθεί εντυπωσιακά στο μέλλον.

Οι «Ομπρέλες» ως το σύγχρονο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης

Στον κ. Μπουρλά προσφέρθηκε το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου “Ομπρέλες” ως το σύγχρονο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα αντίγραφο του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Το 2022 για πρώτη φορά το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώθηκαν από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για την επέτειο των 79 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για τα στρατόπεδα Άουσβιτς Μπίρκεναου, φωταγωγώντας το γλυπτό “Ομπρέλες” στην Παραλία Θεσσαλονίκης ως μια κοινή προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Σύνδεσμο Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, παρέστησαν στην εκδήλωση ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος κ. Νίκος Θεοδωρίδης και κυρία Υβόννη Θεοδωρίδη.

«Στη Θεσσαλονίκη θα επιστρέφω πάντα, αν και κατ’ ουσίαν αισθάνομαι ότι ποτέ δεν έφυγα», δήλωσε με συγκίνηση  ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά κρατώντας τις «Ομπρέλες».

[email protected]