Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Επικίνδυνες κυρίες, βραβευμένα παράσιτα και η πιο διάσημη μάγισσα των παραμυθιών
  • Ανακήρυξη έτους Μελίνας Μερκούρη
  • Ψηφιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στη Νέα Υόρκη
  • Η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση βιβλίου Φρανκφούρτης

Σινεμά

Επικίνδυνες κυρίες, βραβευμένα παράσιτα και η πιο διάσημη μάγισσα των παραμυθιών

Οι ταινίες που απέσπασαν τον φετινό Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών και τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου δίνουν ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα, ενώ ο νικητής του Χρυσού Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας συνεχίζει τη θριαμβευτική του πορεία με προορισμό την κατάκτηση της κορυφής στα ερχόμενα βραβεία Όσκαρ.

Θέατρο

Κερασία Σαμαρά: «…αλληγορία επάνω στην εξουσία και τη λαχτάρα της αυτοεξόντωσης...»

Το έργο «Επικίνδυνες Μαγειρικές», η θεατρική εκδοχή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ανδρέα Στάικου –που έχει παρουσιαστεί στην Comédie-Française στο Παρίσι, καθώς και σε πολλά άλλα θέατρα του κόσμου ενώ έχει μεταφερθεί με επιτυχία και στον κινηματογράφο, ανεβαίνει, δεύτερη χρονιά, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο θέατρο Αλκμήνη.

Βιβλίο

Η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση βιβλίου Φρανκφούρτης

Πάνω από χίλιοι τίτλοι βιβλίων από δεκάδες εκδοτικούς Οίκους θα προβληθούν από το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση βιβλίου σε όλο τον κόσμο, που πραγματοποιείται από σήμερα 16 έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Δημιούργησε την επανάστασή σου» και τιμώμενη χώρα τη Νορβηγία.

Μουσεία

Ανακήρυξη έτους Μελίνας Μερκούρη

Αύριο, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, μπαίνουμε στο έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη. Της διεθνούς σταρ του κινηματογράφου και του θεάτρου, της αγωνίστριας της Δημοκρατίας, της πολιτικού, της μακροβιότερης υπουργού Πολιτισμού, της μεγάλης Ελληνίδας.

Δημοφιλή