Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Το νησί των εξόριστων στα χέρια της Βικτόριας Χίσλοπ
  • Πέθανε ο θρυλικός Stan Lee, δημιουργός των γνωστότερων κόμικ της Marvel
  • Ο Ένιο Μορικόνε χαρακτήρισε τις ταινίες του Ταραντίνο «σκουπίδια»
  • Πέθανε ο γλύπτης Γρηγόρης Ριζόπουλος

Θέατρο

Η «Έμμα» της Μαρίας Πρωτόπαππα στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Η «Έμμα» της Μαρίας Πρωτόπαππα, διασκευή βασισμένη στο βιβλίο «Αναμνήσεις δι’ αλληλογραφίας»,  που έγραψε η Κολομβιανή ζωγράφος Έμμα Ρέγιες μετά από προτροπή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από τις 26 Οκτωβρίου στη Β΄  Σκηνή του Θεάτρου οδού Κεφαλληνίας, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή [Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη].

Εικαστικά

Πέθανε ο γλύπτης Γρηγόρης Ριζόπουλος

Ο γλύπτης Γρηγόρης Ριζόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, στις 2 το μεσημέρι, από το Νεκροταφείο Παπάγου.

Βιβλίο

Βραβείο Γκονκούρ στον Νικολά Ματιέ

Ο Νικολά Ματιέ απέσπασε το βραβείο Γκονκούρ, το σημαντικότερο βραβείο της γαλλόφωνης λογοτεχνίας, για το βιβλίο του «Leurs enfants apres eux» (εκδόσεις Actes Sud), ένα μυθιστόρημα για την εφηβεία, για τα παιδιά που διαδέχονται τους γονείς, ένα πολιτικό και κοινωνικό αφήγημα μιας νεολαίας που πρέπει να βρει τον δρόμο της σε έναν κόσμο που πεθαίνει.

Μουσεία

Μ. Ζορμπά: «...Η Ακρόπολη συμβολίζει δύο έννοιες: το κλασικό και τη δημοκρατία...»

Επίσκεψη εργασίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, συνοδευόμενη από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και από διακεκριμένους επιστήμονες της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή