Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Μόνικα Μπελούτσι: Η Ιταλίδα ηθοποιός θα υποδυθεί την Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο
  • Ακρόπολη: Επεισοδιακή «επίσκεψη» οπαδών του Ολυμπιακού
  • Φεστιβάλ Αθηνών 2021: Έμφαση στην ελληνική δημιουργία και επαναλειτουργία της Πειραιώς 260
  • Το FBI δημοσιοποίησε αρχεία για τον Κερτ Κομπέιν, 27 χρόνια μετά τον θάνατό του

Σινεμά

Η επιστροφή των αρκούδων

«Η επιστροφή των αρκούδων» είναι το νέο, συναρπαστικό ντοκιμαντέρ του Viasat Nature και παρουσιάζει το πιο συναρπαστικό και αντιφατικό πρόγραμμα οικολογικής αποκατάστασης στην ιστορία της Ευρώπης - της επιστροφής των αρκούδων, σε μια μάχη απέναντι στο χρόνο, καθώς η βιοποικιλότητα χάνεται σε όλο τον πλανήτη.
 

Θέατρο

Μόνικα Μπελούτσι: Η Ιταλίδα ηθοποιός θα υποδυθεί την Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώθηκε το πρόγραμμα παραχώρησης του Ωδείου Ηρώδου Αττικού κατά τη φθινοπωρινή περίοδο 2021, σύμφωνα με την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, κατά την τελευταία του συνεδρίαση. Την Ελλάδα θα επισκεφτεί στις 21-22 και 23/9 η Μόνικα Μπελούτσι για να ερμηνεύσει αδημοσίευτα κείμενα της θρυλικής Μαρία Κάλλας.

Βιβλίο

Τιμώντας τη μνήμη του Νίκου Γκάτσου

Ο Νίκος Γκάτσος παρότι δεν άφησε πλήθος ποιητικών συλλογών, άφησε διακριτό στίγμα στην σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Χειρίστηκε τη γλώσσα ως ποίηση, σε κάθε της μορφή, στον στίχο, το τραγούδι και την μετάφραση.

Μουσεία

Θεσσαλονίκη: Το Τελλόγλειο ανοίγει και πάλι για το κοινό

Η αναδρομική έκθεση της Ιωάννας Σπητέρη οργανώθηκε σαράντα χρόνια μετά την τελευταία ατομική της έκθεση στην Ελλάδα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολόκληρο το έργο της με περισσότερα από 180 έργα, ένα άγνωστο σχεδόν σύνολο στην Ελλάδα, εξαιρετικά σημαντικό σε ποσότητα και σημασία για τη σύγχρονη γλυπτική.

Δημοφιλή