Skip to main content

Ποιος τηλεφώνησε στη Μέρκελ όταν ήταν με τον Πούτιν;

Η Γερμανίδα καγκελάριος ένιωσε άβολα όταν δέχτηκε ένα επίμονο τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο στη Μόσχα.

Tο ερώτημα όλων είναι ένα: Ποιος θα τολμούσε να καλέσει την πιο ισχυρή πολιτικό στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνάντησης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν;

Το τηλέφωνο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ χτύπησε κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Ρώσο πρόεδρο την Παρασκευή στη Μόσχα, με σημαντικά θέματα στην ατζέντα όπως το Αφγανιστάν και ο Nord Stream 2.

Η Μέρκελ δεν φαινόταν ιδιαίτερα ευχαριστημένη, έβγαλε το τηλέφωνο από την τσέπη της, έριξε μια περιφρονητική ματιά και έσυρε το δάκτυλο στην οθόνη για να τερματίσει την κλήση. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Μέρκελ έχει έναν αρκετά τυπικό ήχο κλήσης και όχι κάτι σαν το «Looking for Freedom» του Ντέιβιντ Χάσελχοφ.

Χωρίς αμφιβολία, ο Πούτιν – ο οποίος κάποτε έφερε τον σκύλο του, την Κόνι, σε μια συνάντηση με τη Μέρκελ με σαφή σκοπό να την κάνει να νιώσει άβολα – διασκέδασε πολύ, παρατηρεί ο Paul Dallison στη στήλη του στο politico και κάνει εικασίες για το πρόσωπο.

Ποιος τηλεφώνησε λοιπόν; Ακολουθούν μερικοί υποψήφιοι.

Ο Άρμιν Λάσετ

Ο συντηρητικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τη Μέρκελ στη θέση της καγκελαρίου μετά τις γερμανικές εκλογές του επόμενου μήνα πέρασε πολύ δύσκολα. Το να πιαστεί να γελά ενώ βρισκόταν σε μια επίσκεψη σε πλημμυρισμένη περιοχή δεν ήταν καλή εμφάνιση και την ακολούθησε σκληρή κριτική από όλους. Ισως ο Λάσετ ζητούσε συμβουλές για να αποφύγει την επόμενη γκάφα στην εκστρατεία του.

Ο Ντόμινικ Ράαμπ

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών μπορεί να φαίνεται απίθανος υποψήφιος να τηλεφώνησε, αλλά χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορεί να λάβει. Ο Ράαμπ δέχεται αυξανόμενη πίεση να παραιτηθεί, αφού αποκαλύφθηκε ότι ανέθεσε ένα τηλεφώνημα με τον Αφγανό υπουργό Εξωτερικών σε έναν κατώτερο υπάλληλο ενώ έκανε διακοπές στην Κρήτη. Στο πλαίσιο της αντεπίθεσης, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Ράαμπ στο γραφείο του που δουλεύει μανιωδώς κάνοντας τηλεφωνήματα. Ίσως έκανε εξάσκηση στην κλήση με τη Μέρκελ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα μπορούσε να είχε επικοινωνήσει με τη Μέρκελ πριν από τη συνάντησή τους το Σαββατοκύριακο ή θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα διαταράξει τις πιθανότητές της να μιλήσει με τον αντίζηλό του, τον Πούτιν.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Θα μπορούσε να ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Το 2017, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, χτύπησε το παλιό τηλέφωνο Nokia του Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ υπέθεσε ότι τηλεφωνούσε η σύζυγός του και σε αντίθεση με τον Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος απάντησε στο τηλέφωνο όταν η σύζυγός του τηλεφώνησε στη μέση της εκστρατείας του 2007 στο National Rifle Association, ο Γιούνκερ απέρριψε την κλήση. Ο Γιούνκερ κατάλαβε σύντομα ότι ήταν η Μέρκελ και όχι η σύζυγός του. Μήπως το έκανε για εκδίκηση;

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ

Ο προκάτοχος της Μέρκελ σίγουρα γνωρίζει τις διαδρομές γύρω από μια ρωσική αίθουσα συσκέψεων. Ίσως της πρόσφερε μια δουλειά μαζί του στο διοικητικό συμβούλιο για τον Nord Stream.

naftemporikigr