Skip to main content

Κατάσχεσαν λιονταράκι που το κρατούσαν παράνομα ως κατοικίδιο

Οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε ένα σπίτι σε μια πλούσια συνοικία της Πνομ Πενχ στην Καμπότζη για να σώσουν ένα λιοντάρι ηλικίας 18 μηνών που το κρατούσαν παράνομα ως κατοικίδιο.

Είπαν ότι είχαν εντοπίσει το ζώο στην περιοχή Boeung Keng Kang της πρωτεύουσας της Καμπότζης μετά από βίντεο που έγινε viral στο TikTok.

Οι αξιωματικοί βρήκαν το αρσενικό λιοντάρι σε έναν διάδρομο με ένα κολάρο στο λαιμό του. Κάποιος έριξε ένα ηρεμιστικό βελάκι στο πλάι του προτού η ομάδα μετακινηθεί μέσα και μεταφέρει το ζώο των 70 κιλών σε ένα μεταλλικό κιβώτιο.

Στη συνέχεια, το λιοντάρι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Άγριας Ζωής του Πνομ Τάμο στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ανέφεραν αξιωματούχοι.

«Είναι σπάνιο είδος που λαθραία εισήχθη από το εξωτερικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου περιβάλλοντος Νεθ Φάκτρα.

«Σύμφωνα με τον νόμο, οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν ζώα της άγριας φύσης στο σπίτι, ειδικά όταν πρόκειται για σπάνια είδη».

Η ΜΚΟ Wildlife Alliance δήλωσε ότι βοήθησε κατά τη διάρκεια της επιδρομής που ήταν μια κοινή επιχείρηση υπό την ηγεσία της Δασικής Διοίκησης, με τον αναπληρωτή Εισαγγελέα του Δημοτικού Δικαστηρίου της Πνομ Πενχ, την αστυνομία και τη στρατιωτική αστυνομία.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters