Skip to main content

Υπαίθριο μουσείο με πολύχρωμες τουλίπες 

Με εκθαμβωτικά χρώματα, όπως τουλίπες σε μοβ, κίτρινο και πορφυρό, ο κήπος λουλουδιών Keukenhof έξω από τη Χάγη ανταγωνίζεται τα κορυφαία μουσεία του Άμστερνταμ ως ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ολλανδίας.

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, εκατομμύρια τουλίπες στο πάρκο και τα κοντινά χωράφια ανθίζουν και πιθανότατα θα μαραθούν πριν τα δουν, καθώς το Keukenhof παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.

«Το Keukenhof είναι ανοιχτό μόνο 8 εβδομάδες τον χρόνο, από τα τέλη Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπαρτ Ζίμερινκ.

Είπε ότι δεδομένων των περιοριστικών μέτρων του κοτωνοϊού, η καλύτερη του εκτίμηση είναι ότι το πάρκο θα επιτρέπεται να ανοίξει από τα μέσα Μαΐου.

«Και τότε οι τουλίπες έχουν αρχίσει να μαραίνοτναι και έτσι πιθανότατα δεν θα έρθουν καθόλου επισκέπτες φέτος», είπε.

Το Keukenhof προσήλκυε περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως τα χρόνια πριν από την πανδημία, οι περισσότεροι από αυτούς από το εξωτερικό.

Όπως πολλοί χώροι, το πάρκο προσπαθεί να διατηρήσει κάποια έσοδα και προσοχή μέσω διαδικτυακών προβολών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Υπήρξε μια σύντομη ακτίνα ελπίδας αυτήν την εβδομάδα, καθώς η ολλανδική κυβέρνηση μείωσε ελαφρώς τα περιοριστικά για πρώτη φορά ύστερα από μήνες στα τέλη Απριλίου, παρά τον υψηλό αρθμό κρουσμάτων και νοσηλευομένων.

Ωστόσο, ενώ τα εστιατόρια είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν τους υπαίθριους χώρους εστίασης με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, στα μέτρα χαλάρωσης δεν περιλαμβάνονται ζωολογικοί κήποι και πάρκα όπως το Keukenhof.

«Φυσικά αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη στιγμή», είπε ο Ζίμερονκ. Αλλά «θα επιβιώσουμε και θα επιστρέψουμε στα καλά χρόνια πιθανότατα από το 2022».

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters